© 2014 - 2023, GunstigForbrukslån.no, Alle rettigheter forbeholdt Walle Inter Media AS. - Kontakt oss - Sidekart
Motty
Annonse
Forbrukslån Guide
Forbrukslån tips
Billige forbrukslån
Skal man låne penger, så vil man selvfølgelig spare så mye som mulig på dette. For hvorfor skal du betale mer enn nødvendig i renter og gebyrer? Dette har vi også lurt på, og derfor skal vi hjelpe deg med nettopp å unngå dette - altså skal vi fortelle deg hvordan man enkelt kan finne frem til billige forbrukslån.

Det er primært to ting som avgjør om et lån er billig eller ei, og det er rentene og gebyrene. Sammen utgjør dette den effektive renten, som er avgjørende for lånets totale kostnad.

Dette er et billig forbrukslån
Et billig forbrukslån kan enkelt beskrives som et lån som har lav effektiv rente. Den effektive renten er nemlig alle kostnader forbundet med lånet samlet sammen, det inkluderer altså den nominelle renten i tillegg til eventuelle gebyrer.

Sistnevnte er vanligvis et etableringsgebyr og et månedlig termingebyr. Derfor er det relativt enkelt å sammenligne dyre og billige forbrukslån, ettersom den effektive renten er en prosent som forteller deg det du trenger å vite om lånet.

Men hvor lav må den effektive renten bli for at et lån skal kunne kalles for billig? Vi mener at den da bør snuse på rundt 15 prosent, og enda lavere enn dette.

I Norge får man trolig ikke billigere forbrukslån enn et rentenivå på 10 prosent for de aller beste lånene.

Men dette krever også at du har god økonomi selv, for som du kan lese i neste avsnitt så har din egen økonomi mye å si for om du får et billig forbrukslån eller ikke.

Det vi kan fortelle deg er at det er store sprik i rentenivået hos de ulike bankene i landet, så det kan være verdt å sammenligne lånetilbud før du bestemmer deg for å takke ja til et forbrukslån.

Hvordan få et billig lån
For å få et billig forbrukslån krever det ikke bare at du velger riktig bank, men du er også avhengig av å ha en god økonomi.

Det betyr at du de siste årene har hatt jevn og stabil inntekt - gjerne økende. Jobbsituasjonen din på det tidspunktet du søker om lån kan også ha mye å si. I tillegg til dette er det veldig viktig at man har vært en god betaler tidligere, for hvis man har betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker mot seg, så kan dette ikke bare ødelegge for hele lånesøknaden - men også gi deg dårligere rentebetingelser enn hvis du ikke hadde hatt det.
Thorn Privat Finans
Nyeste artikler
Mest populære forbrukslån
Forbrukslån
Gunstig forbrukslån
Billige forbrukslån
VELG KATEGORI