© 2014 - 2023, GunstigForbrukslån.no, Alle rettigheter forbeholdt Walle Inter Media AS. - Kontakt oss - Sidekart
Annonse
Forbrukslån Guide
Forbrukslån tips
Derfor er noen bilpærer så dyre – spar penger der du kan
I moderne biler er bilpærer ikke enkle lyspærer, de er komplekse systemer med avansert teknologi, sensorer og lys som kan tilpasses i detalj.

Det er i seg selv en god forklaring på hvorfor det koster mye å skifte lyspærer på en bil, men la oss se på problematikken mer i detalj.

Teknologiutvikling når det gjelder billys
Heldigvis har teknologien som benyttes i bilbelysning utviklet seg i takt med samfunnet i stort, noe som selvfølgelig er svært positivt. Samtidig betyr det også at det finnes en rekke forskjellige teknikker på markedet.

Når noen snakker om en klassisk lyspære bil, så er det oftest halogenpærer det henvises til. Her finner vi standardpærer i systemet med formater som H3, H4 og så videre.

Denne teknologien er den eldste som fortsatt er i utstrakt bruk. Det utvikles også nye pærer innenfor denne kategorien, og det er blant annet mulig å finne pærer med skarpere eller mer blått lys. Noen prøver også å etterligne xenonlys.

Xenonlys var neste store sprang for billys, og det er med disse pærene som prisene også begynner å krype en god del oppover.

I forbindelse med xenonpærer så er også prosessen med demontering og montering ofte mer komplisert. Samtidig kan det være mulig, og så lenge man er svært nøye med å passe på at pærene justeres riktig så kan det være en del penger å spare på å bytte selv.

LED – slutten for å skifte pærer selv?
Flere moderne biler er utstyrt med LED-lys. Det er en energibesparende teknologi, som dessuten også har betraktelig lengre levetid sammenlignet med halogen eller xenon.

Samtidig er disse lyskildene noen ganger svært komplekse, ikke minst når det er snakk om matriser som kan tilpasse lyset etter møtende trafikk og andre forhold.

Med disse lyskildene er vi sannsynligvis ved veis ende når det gjelder å skifte lyskilder selv.


Nyeste artikler
Mest populære forbrukslån
Forbrukslån
Gunstig forbrukslån
Modus Finans
Axo.no - Refinansiering opp til 500 000
VELG KATEGORI