© 2014 - 2023, GunstigForbrukslån.no, Alle rettigheter forbeholdt Walle Inter Media AS. - Kontakt oss - Sidekart
Annonse
Forbrukslån Guide
Forbrukslån tips
Nyeste artikler
Mest populære forbrukslån
Forbrukslån
Gunstig forbrukslån
Motty
Centum
Handle smart – gunstige valg når du kjøper Rubiks kube
Rubiks kube er et svært utfordrende tredimensjonalt puslespill, og det finnes en mengde forskjellige varianter å velge mellom. Det betyr også at du har mye å velge mellom når du skal kjøpe en ny Rubiks kube, og du kan spare en god del penger ved å kjøpe en kube som passer til akkurat ditt behov.

Det finnes nemlig versjoner av Rubiks kube i vidt forskjellige prisklasser, og det er ikke nødvendigvis det dyreste alternativet som er det beste.

Historien til Rubiks kube
Den klassiske Rubiks kube har en historie som strekker seg helt tilbake til 1974, da den ungarske skulptøren og arkitekturprofessoren Erno Rubik skapte en spennende kube med bevegelige deler. De første årene ble den markedsført som «Magic Cube», men senere fikk den navnet til oppfinneren.

Over tid har Rubiks kube blitt til allemannseie, og kuben regnes som både verdens mestselgende puslespill og dessuten verdens mestselgende leke. Samtidig er det greit å huske på at Rubiks kube egentlig ikke er noe leketøy, noen undersøkelser tilsier at 97 % av jordens befolkning ikke kan løse Rubiks kube.

I dag selges det en rekke forskjellige varianter av Rubiks kube hos nisjeforhandlere som www.mastercubestore.no, der du finner hele bredden og dybden i det store utvalget. Når du skal handle Rubiks kube er det nyttig å ha denne historikken i bakhodet, og du bør orientere deg i de forskjellige alternativene som finnes på markedet.

Kuber i forskjellige prisklasser
Det er uproblematisk å finne en kube med ordinær pris på godt over 10 000, samtidig som det finnes en mengde 3x3-alternativer til godt under hundrelappen. Hva er det som gjør at prisforskjellene er så store?

Til å begynne med er det greit å berolige med at størrelsen uten tvil er den viktigste prisdriveren. Du vil slite med å finne en 3x3-kube som koster mer enn 1000 kroner. Det betyr at selv de mest eksklusive 3x3-kubene, med gjennomfarget plast, ekstremt avanserte magnetbaserte justeringsmuligheter og tilbehør som oppbevaringseske, er godt innenfor budsjettet til de aller fleste.

Det er gigantiske kuber, i størrelser som 14x14, 15x15 og 17x17, som koster flerfoldige tusen kroner. Disse kubene er egentlig ikke relevante for «vanlige dødelige», men mest en kuriositet.
Innen en og samme underkategori, som den klassiske 3x3-kuben, er det da hovedsakelig materialvalg, justeringsmuligheter og tilbehør som avgjør prisen.

Funksjoner, kvalitet og andre egenskaper
Det er noen få egenskaper som avgjør prisen på en kube innen en størrelseskategori:

  • Materialvalg – gjennomfarget plast kan være noe dyrere. Det finnes likevel ekstremt rimelige varianter med gjennomfarget plast. Ekstra behandlinger som UV-motstandsdyktig farge kan også drive prisen.

  • Konstruksjon – de raskere magnetiske løsninger er noe dyrere enn tradisjonelle mekaniske komponenter.

  • Justeringsmuligheter – de enkleste kubene kan ikke justeres, mer avanserte kan skreddersys når det gjelder for eksempel motstand.

  • Merkevare – den originale Rubiks-merkevaren kan være noe mer kostbar.

  • Ekstrautstyr – tilbehør vil selvfølgelig bidra til økt pris. Det gjelder også ekstrafunksjoner som apper og hjelpeløsninger.

  • Oppsummert er det heldigvis relativt enkelt for en nybegynner å velge kube: orientere deg i utvalget rundt eller under hundrelappen, og velg gjerne et alternativ med gjennomfarget plast for økt holdbarhet.
VELG KATEGORI